Cothen en omgeving

Doorkomstplaatsen
De Meern – De Meern Oudenrijn – Nieuwegein – Houten – Schalkwijk – Cothen – Wijk bij Duurstede – Broekweg – Dwarsdijk – Werkhoven – Vechten – Utrecht – Utrecht Papendorp – De Meern sportpark Rijnvliet – De Meern.
Solo. 67,62 km in 3:15:17; AvS: 20,77 km/u.
17-23o. Zonnig. ONO kracht 4.

Fotoalbum →

 (aanklikken in dit blog van een foto resulteert in een vergroting)

Kort ritje om met het oog op de Sallandse Heuvelentocht morgen de spieren soepel te houden. Gisteren had ik het plan opgevat om vandaag door de omgeving van Cothen te fietsen: fruitteeltgebied met tal van kleine, leuke, landelijke weggetjes.
Vanwege de verwachte warme omstandigheden vroeg vertrokken, iets dat ik vroeger in de zomervakantie ook deed om zo comfortabel mogelijk te rijden en niet op het heetst van de dag verlamd te worden door de hitte. Bij vertrek voelde de ONO wind lekker fris aan en de warmte speelde me minder parten dan gisteren, ook omdat er bijna niet werd gehooid, zodat er minder graspollen in de lucht waren.

Zuwedijk

Schalkwijk: Zuwedijk

Dwarrelen, dwarrelen, dwarrelen
Via Houten naar Schalkwijk gereden. Voorbij Schalkwijk genoten van het uitzicht dat de Zuwedijk bood met aan de rechterkant het langzaam oplopende talud van de Lekdijk. Daarna over de Beusichemsebrug het Amsterdam-Rijnkanaal overgestoken en vervolgens de Nachtdijk op. De Tuurdijk en Caspargauw genomen (ik kende ze nog van vroegere Domstad-tochten) en daarna het Molenspoor. Smalle wegen langs weiland en boomgaarden. Bij de kruising met de N229 rechtsaf naar Cothen, waar molen Oog in ’t Zeil in vol bedrijf was.
Voorbij Wijk bij Duurstede volgde na de Trechtweg en buurtschap Dwarsdijk een tweede dwarrelpartij. Heerlijk om hier te rijden. Weggetje links, weggetje rechts, het moois ligt hier voor het oprapen. Vrijwel geen verkeer. Heerlijke rust. Eerst koers gezet naar Schalkwijk, daarna naar Werkhoven om over de Achterdijk rechtdoor naar school en kantoor te rijden.

De Meern, 26 mei 2012
Theo van Berkel

Fotoalbum →

Advertenties

Over Theo van Berkel

Enthousiast toerfietser die tijdens zijn tochten graag foto's maakt van beelden, boerderijen, landschappen en molens en die grappige situaties beschrijft die zich onderweg voordoen.
Dit bericht werd geplaatst in Fietstochten, Fotografie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s