De Ronde Hoep en de Grote Wije

Doorkomstplaatsen
De Meern – Vleuten – Haarzuilens – Ockhuizen – Gieltjesdorp – Kortrijk – Oud Aa – Oukoop – Loenersloot – Baambrugge – Abcoude – polder “De Ronde Hoep” – Botshol – Vinkeveen – Waverveen – Mijdrecht – Wilnis – Portengensebrug – Portengen – Gieltjesdorp – kasteel De Haar – De Meern
Solo. 83,51 km in 3:42:41; AvS: 22,5 km/u.
19-28o. Zonnig. NNW kracht 2.

Fotoalbum →

(aanklikken in dit blog van een foto resulteert in een vergroting)

Vannacht door de warmte pas laat in slaap gevallen. Zodoende vanochtend laat vertrokken voor een niet al te lange rit. De weersberichten hadden namelijk onweersbuien in het vooruitzicht gesteld.
Van ZuijlenIn Vleuten bij Van Zuijlen tweewielers informatie ingewonnen over een fiets voor mijn 15-jarige zoon. Ze hebben voor € 700 een Giant racefiets met naamloze Shimano-groep, 3 voor 8 achter, eventueel gratis te voorzien van een hybridestuur. Ziet er leuk uit en de informatie lijkt betrouwbaar. Over de Target fietsen was men bij Van Zuijlen bepaald niet enthousiast. Na de vakantie maar eens kijken met mijn zoon. Het is belangrijk dat hij een goede fiets krijgt waar hij goed op kan zitten, geen bokkenkar die hem het plezier in toerfietsen ontneemt.

Dwarrelen in het noordwesten van Utrecht
Via de buurtschapjes voorbij Haarzuilens door naar Oud Aa en binnendoor naar Oukoop. Eigenlijk was de bedoeling naar Weesp te rijden om daar de Vechtvallei-Boerenlandroute te rijden. In Abcoude werd het echter dwarrelen over de Voordijk en de Voetangelweg langs het Abcoudermeer en de Holendrecht. Daarna volgde een grote lus om de polder “Ronde Hoep” over prachtige, geasfalteerde dijken. Men heeft hier zijn handen vol aan dijkverzwaring, de veendijken hier kunnen bij droogte openbarsten met alle gevolgen van dien.

Nes a/d Amstel: St. Urbanuskerk

Nes a/d Amstel: St. Urbanuskerk

Onder Ouderkerk a/d Amstel en Nes a/d Amstel langs richting de Waver, een slingerend riviertje. Een fraai zicht op de Urbanuskerk in Nes a/d Amstel. Sinds mijn fietsmaat en ik in dit gebied op 13 maart 1990 voor het eerst fietsten, op weg naar het Kopje van Bloemendaal, is het silhouet van deze kerk op mijn netvlies gegrifd.
Her en der langs de weg stonden borden met protesten tegen plannen om de polder onder water te zetten. Gek genoeg stonden er ook borden waarop percelen te koop werden aangeboden voor het bouwen van villa’s. Over een toekomstig uitzicht over het water werd op die borden werd niet gerept …

Botshol: Grote Wije

Botshol: Grote Wije

In rap tempo door naar de Waver om op een gegeven moment af te buigen naar de Botsholsedwarsdijk. Er bleek een mooi zicht te zijn op de Grote Wije, links van de Vinkeveense plassen. Na daarvan een foto te hebben gemaakt, op zoek naar een lunchgelegenheid, die zich voordeed bij cafetaria Amphia in Wilnis. De eigenaresse legde voor toerfietsers een bijzondere vriendelijkheid aan de dag. Ze vroeg of ik wat frisse groenten op de broodjes kaas wilde en bij vertrek vroeg ze of ik er weer tegenaan kon. Nou, dat ging best.
Er was ondertussen een fris windje gaan waaien, waardoor het niet zo warm aanvoelde. Over de bochtige, smalle, met bomen en riet omzoomde Veenkade gereden en vervolgens via Portengensebrug en Portengen naar kasteel De Haar, om onder Harmelen langs rechtdoor naar school en kantoor te gaan.

De Meern, 27 juli 2012
Theo van Berkel

Fotoalbum →

Advertenties

Over Theo van Berkel

Enthousiast toerfietser die tijdens zijn tochten graag foto's maakt van beelden, boerderijen, landschappen en molens en die grappige situaties beschrijft die zich onderweg voordoen.
Dit bericht werd geplaatst in Fietstochten, Fotografie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s