Voorjaarsplezier in De Meern en de Ruige Weide

Doorkomstplaatsen
De Meern – Harmelen – De Putkop – Breeveld – Woerden – Lange Linschoten – Snelrewaard – Oudewater – Tappersheul – Ruige Weide – Hekendorp – Haastrecht – Hoenkoopse Buurt – Oudewater – Willeskop – Montfoort – Heeswijk – Achthoven Oost – De Meern
Solo. 61,22 km in 3:10:10; AvS: 19,31 km/u.
11,6o. Zonnig. NO kracht 4.

Fotoalbum →

(aanklikken in dit blog van een foto resulteert in een vergroting)

De Meern: Voorjaarsmarkt 2013

De Meern: Voorjaarsmarkt 2013

Voorjaarsmarkt in De Meern
Ter gelegenheid van haar tweede leven (nieuwe wielen) kreeg de Gazelle gisteren een nieuw, rood, met gel gevoerd stuurlint, fabrikaat Giant. Voorafgaand aan het aanbrengen ervan goed gekeken naar een instructiefilm op YouTube. Het resultaat mag er zijn.
Geen ANWB Cope-skateroute fietsen vandaag zoals ik oorspronkelijk van plan was maar een dwarrelritje met Boezemmolen nr. 6 aan de rand van Haastrecht als meest verre punt in de lus.
Eerst een bezoek gebracht aan de Voorjaarsmarkt die vandaag door winkeliersvereniging Centrum De Meern werd georganiseerd. Veel kraampjes, kermisattracties en eetgelegenheden. Een gezellig festijn op deze zonovergoten dag. Her en der rondgekeken voor leuke kamerplanten. Naar huis voor de lunch en daarna vertrokken voor een tocht die zou uitmonden in een rasechte dwarreltocht.

De Lange Linschoten

De Lange Linschoten

Vlak voor Harmelen rechtsaf, langs sportpark Bijleveld en vervolgens via de Tiendweg en het Vijverbos naar de Oude Rijn en het voormalig buurtschap Breeveld. Het land lag er onder de blauwe hemel mooi bij.
Aan de rand van Woerden de Cattenbroekerweg opgereden. Met flinke vaart het viaduct over de A12 beklommen. Daarna door naar het voormalige buurtschap Lange Linschoten en het gelijknamige riviertje. Misschien viel er een mooie boerderij te fotograferen. Er staan er genoeg. Ter hoogte van de T-splitsing van de Haardijk met de Noord Linschoterdijk draaide de fotostop uit op het vanaf een hoge kwakel fotograferen van het uitzicht op de Lange Linschoten.

Ruige Weide: onbewaakt nestje

Ruige Weide: onbewaakt nestje

Onbewaakt nestje
In een rustig tempo door naar Oudewater. Hoog in de lucht profiteerde een eenzaam zwevende ooievaar van de thermiek. Tappersheul ging deel uitmaken van het parcours en in het verlengde ervan de Ruige Weide. Links in de sloot, tegenover een kaasboerderij waar Ruygentaler kaas wordt gemaakt, lag een nestje in het water. Geen vogels op het nest, wel een ei erin. Daar moest een foto van gemaakt worden, maar niet nadat ik me ervan had vergewist niet te worden aangevallen door een verschrikte zwaan. Het nestje zag er overigens uit alsof het een meerkoeten-nestje was.

Haastrecht: Boezemmolen nr. 6

Haastrecht: Boezemmolen nr. 6

Doorslaggevende wind
Via Hekendorp naar Haastrecht. Door naar Schoonhoven en dan over de Lekdijk terug naar huis of voortijdig afbuigen naar Cabauw, vanwege de wind? Het werd de Hoge Boezem, waar tal van informatiepalen herinneren aan de zeven molens die dit gebied vroeger bemaalden. Boezemmolen nr. 6, recent herbouwd en getooid met witte zeilen, kon met een bezoek worden vereerd. Ik hield het bij een korte fotostop, moest op tijd thuis zijn.
Vanwege de wind in licht verzet door de Hoenkoopse Buurt gereden. Veel dode vogels in de bermen. Het gaat er hier met de auto’s nogal ruig aan toe.
De ketting klonk droog. Thuis maar eens goed sprayen.
Ondertussen kreeg ik honger van alle inspanning. In Montfoort in de supermarkt onder de molen calorierijke huismerk-sportdrank gekocht en daarna rechtdoor, naar school en kantoor. Om een uur of vijf reed ik het centrum van De Meern binnen, waar men de restanten van de Voorjaarsmarkt aan het opruimen was.

De Meern, 20 april 2013
Theo van Berkel

Fotoalbum →

Advertenties

Over Theo van Berkel

Enthousiast toerfietser die tijdens zijn tochten graag foto's maakt van beelden, boerderijen, landschappen en molens en die grappige situaties beschrijft die zich onderweg voordoen.
Dit bericht werd geplaatst in Fietstochten, Fotografie en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s