Nieuwjaarsritje (Haarzuilens en omgeving)

Doorkomstplaatsen
De Meern – Máximapark – Vleuten – Haarzuilens – Ockhuizen – Laag-Nieuwkoop – Harmelen – Mastwijk – Achthoven West – Achthoven Oost – Rijnenburg – De Meern
Solo. 38,52 km in 2:02:20; AvS: 18,89 km/u.
In aanvang zonnig, later toenemende bewolking. 7,3 – 6,4o. ZW kracht 3 – ZZW kracht 3.

Fotoalbum →

(aanklikken in dit blog van een foto resulteert in een vergroting)

Eerste rit van dit jaar. Een korte rit, vanwege bereikbare dienst. Mijn fietsmaat had avonddienst en kon jammer genoeg niet mee.

Een park in wording
Onder een stralende zon door het Máximapark gereden, waar veel wandelaars en gezinnen ontspanning vonden op deze mooie dag. Het Máximapark is een groot park, doorweven met lange, slingerende fiets- en voetpaden. Veel gebieden in het park zijn nog in ontwikkeling, maar alles wijst erop dat het een mooi park kan worden, zoals waterpartijen met rotsen, bijzondere aanplant, leuke doorkijkjes en recreatieve voorzieningen. Heel anders dan het Meentpark of het Mauritspark, gemeenteparken net als het Máximapark, die echter als een onkruidgebied ogen waar niets fraais in te zien is.
Via Haarzuilens naar het voormalige buurtschap Laag-Nieuwkoop gereden. Langzamerhand ging de zon schuil achter toenemende bewolking. De wind werd frisser. Een enkele racefietser of hardloopster op de weg.

Montfoort: schaapskudde langs de Blindeweg

Montfoort: schaapskudde langs de Blindeweg

Schapen in de weide
In Harmelen de uitvalsweg naar Montfoort opgezocht en met gezwinde spoed het viaduct over de A12 beklommen. Rechts van de Blindeweg een mooi uitzicht op een schaapskudde onder een grijs geschakeerde lucht.
Normaal gesproken zou ik in Montfoort richting Blokland gereden zijn en via de Heeswijkse polder naar huis. Vanwege de bereikbare dienst kon dat niet. Zodoende via het voormalige buurtschap Achthoven West, waar vroeger in de nog bestaande boerderij “De Witte Swaen” recht gesproken werd, terug naar De Meern.
Ter wille van de conditie rechtsaf geslagen bij buurtschap Rijnenburg. Mijn oog viel op een grote spar, die getooid was met brandende kerstverlichting.
De Heycopperkade in geslagen en na enkele honderden meters linksaf, de smalle Ringkade op, waarvan het wegdek steeds slechter wordt maar waar het heerlijk genieten is van de polder, tenminste, zolang hier niet gebouwd wordt. Er zijn vooralsnog geen tekenen die op bouwactiviteit wijzen.
Links van mij koos een eenzame zilverreiger met trage wiekslagen het luchtruim. Ooit zal het me lukken een exemplaar te fotograferen.

De Meern, 5 januari 2014
Theo van Berkel

Fotoalbum →

Advertenties

Over Theo van Berkel

Enthousiast toerfietser die tijdens zijn tochten graag foto's maakt van beelden, boerderijen, landschappen en molens en die grappige situaties beschrijft die zich onderweg voordoen.
Dit bericht werd geplaatst in Fietstochten, Fotografie en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s