Fototentoonstelling “Wolken wind en water”. Galerie Het Plein, UMC Utrecht, mei-juni 2015

Fotoalbum

(aanklikken in dit blog van een foto resulteert in een vergroting)

expo 01

Poster fototentoonstelling

“Wolken wind en water” is de titel van de fototentoonstelling die tot eind juni 2015 te zien is bij Galerie Het Plein in het UMC Utrecht.
De foto’s zijn gemaakt door Theo van Berkel, dialyseverpleegkundige op de afdeling hemodialyse van het UMC Utrecht.

 “Toen ik half zo oud was, fietste ik twee keer zo veel” grapt Theo, zijn foto’s selecterend. Op zoek naar natuurschoon, fraaie vergezichten, molens en monumentale boerderijen trekt hij er met zijn racefiets op uit, een Panasonic camera in de stuurtas.
Veel van Theo’s foto’s zijn molenfoto’s. “Een molen ademt het werk dat is verzet om het landschap in cultuur te brengen en te beschermen” zegt Theo, die zich verder kan vergapen aan uitzichten over polders en meren en aan de bonte kleuren van bos en heide.

expo 02

UMC Utrecht: Galerie Het Plein

Van het een komt het ander…
In zijn eerste fietsperiode hield Theo zijn ritten bij in een notitieboekje. Na enige tijd vulde hij de ritgegevens aan met korte verslagen. In zijn tweede fietsperiode ging hij de computer hiervoor gebruiken. De foto’s die hij onderweg maakte, voegde hij aan zijn verslagen toe.
Vrienden vonden dat zijn verslagen interessant konden zijn voor andere toerfietsers. Onder de titel “Wolken wind en water” begon Theo in het najaar van 2013 dit fietsblog. Regelmatig publiceert hij ritverslagen met titels als De tanden van de waterwolf en Eieren voor mijn geld!, waarin het doel van de tocht weerklinkt of de omstandigheden waarin een tocht gereden werd.

Galerie Het Plein: deel van de expo

Galerie Het Plein: deel van de tentoontstelling

Fotograferen is een kunst
Positieve reacties op zijn foto’s stemden Theo tot verbazing. “Het is een kunst een foto zó te maken, dat de toeschouwer ziet wat je wilt laten zien. Dat vergt kennis van principes van fotografie en veel, veel fotograferen.”
Theo is blij met zijn compacte Panasonic Lumix DMC-FZ200 camera. “Voor een goed resultaat is een spiegelreflexcamera met verschillende lenzen en filters nodig en een statief. Met de racefiets en de afstanden die ik rij, is het vervoeren daarvan geen doen.”

Het is voor het eerst dat Theo exposeert. Hij is benieuwd naar uw reacties!

Zie ook: http://mo-ni-que.nl/kunst

Fotoalbum

 

Advertenties

Over Theo van Berkel

Enthousiast toerfietser die tijdens zijn tochten graag foto's maakt van beelden, boerderijen, landschappen en molens en die grappige situaties beschrijft die zich onderweg voordoen.
Dit bericht werd geplaatst in Fietstochten, Fotografie en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s